DIT ZIJN WIJ

Wij zijn de nieuwkomersschool voor de regio groot Haarlem. Alle leerlingen die nieuw in Nederland zijn, tussen de 4 en 12 jaar, zijn welkom. Elke dag starten er nieuwe kinderen bij ons op school. Kinderen die een grote taalachterstand hebben, zijn in overleg ook welkom. Op onze school zitten kinderen uit meer dan 60 verschillende landen. We leren veel van en over elkaars cultuur.

HOE LEERT UW KIND GOED EN SNEL DE TAAL

In de school leren we de kinderen elke dag klanken aan, het lezen, nieuwe woorden in het Nederlands en zinnen maken. Ieder kind heeft een programma op zijn eigen niveau. We leren veel taal binnen thema's. Iedere maand hebben we een ander thema, bijvoorbeeld de natuur en dieren, de school, het lichaam.

WIE ZIJN NIEUWKOMERS?

Met 'nieuwkomers' bedoelen we kinderen die nieuw in Nederland komen, dit kan voor de eerste keer zijn maar dat hoeft niet. De kinderen hebben met elkaar gemeen dat ze de Nederlandse taal onvoldoende machtig zijn om aan het onderwijs deel te nemen.
Het kunnen kinderen zijn van asielzoekers, kinderen van arbeidsmigranten of kinderen die naar Nederland komen vanwege gezinshereniging. Het gaat om kinderen die nog geen jaar in Nederland zijn. Bij ons kunnen alleen nieuwkomers naar school gaan die tussen de 4 en 12 jaar oud zijn.

StichtingSintBavo ITK

Wilt u meer weten over ons onderwijs en kennis maken met de gespecialiseerde leerkrachten bel voor een afspraak en we leiden u graag rond

CONTACT:

ITK Internationale Taalklas
Prinses Beatrixdreef 6
2033 TX Haarlem
Tel:   023-707 82 60
E-mail:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:   www.haarlemtaal.nl
Directeur:   Marieke Postma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

© 2013-2021 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl